Paulmann

Paulmann is een familiebedrijf gevestigd in Springe (Duitsland). Het bedrijf heeft al 40 jaar een passie voor licht. Vanaf 2017 zijn Paulmann en Van den Heuvel Verlichting een samenwerking aangegaan. Van den Heuvel Verlichting heeft uit het brede assortiment van Paulmann een keuze gemaakt voor het Urail-systeem van Paulmann. Dit railsysteem biedt vele verlichtingsoplossingen en is zeer flexibel. Aangezien het systeem zeer uitgebreid is en er vele mogelijkheden zijn is er een bewuste keuze gemaakt om geen losse onderdelen online te verkopen maar het systeem alleen in de winkels aan te bieden. In de winkels van Van den Heuvel (met uitzondering van de webwinkel) is een opstelling gemaakt met Paulmann Urail producten. In de winkel in Cruquius is zelfs een "Urail-boom" gemaakt om alle mogelijkheden van het systeem te laten zien. Daarnaast hebben onze medewerkers een training gehad bij Paulmann in Duitsland om een goed advies te kunnen geven over de mogelijkheden van dit flexibele railsysteem. 

Kenmerken van het Urail systeem

  • 230V-systeem met moderne LED-techniek
  • Smalle rails uitgevoerd in het mat chroom, wit of zwart
  • diverse verlichtingsmogelijkheden met slechts één stroompunt
  • afzonderlijke gebieden apart schakelbaar
  • dimbaar
  • keuze uit diverse spots die te combineren zijn met Philips Hue
  • te combineren "glas" of van andere leveranciers van Van den Heuvel
  • Installatielengte van meer dan 40 meter
  • In te korten rails

Het Urail systeem biedt dus vele mogelijkheden met maar één stroomaansluitpunt. U kunt maar liefst 10 railelementen met elkaar verbinden. Door de vele variëteiten aan spots, pendels en de mogelijkheden om glas uit andere serie van Van den Heuvel aan de pendels te hangen (bijvoorbeeld het glas van de Bounty-serie) zijn de mogelijkheden met functionele en decoratieve verlichting bijna eindeloos.

Het Urail systeem samenstellen, stap 1, het kiezen van het armatuur:

Zoals gezegd is een railsysteem een oplossing voor vele lichttoepassingen. Als het gaat om egale verlichting voor je keuken, huiskamer of slaapkamer. Accentverlichting voor wanden, schilderijen of kunstobjecten. Of hanglampen voor boven je kookeiland, het Urail systeem biedt een oplossing. Stap één in het proces is dan ook welke armaturen wil je hebben bij het railsysteem. Hier zijn er eigenlijk drie mogelijkheden: ga je voor een LED-spot, LED-paneel of voor een pendel "hanglamp"? 

spots          paneel          hanglamp

voorbeelden van spots, panelen en hanglampen

Stap 2, het kiezen van het railsysteem

Na de keuze van het armatuur kies je de kleur van en lengte van je Urail-systeem. Het Urail systeem is verkrijgbaar in de kleuren mat chroom, wit en nu ook in het zwart. Daarnaast zijn de rails verkrijgbaar in verschillende lengtes (10cm, 50cm, 68cm, 1m en 2m). Daarnaast is het mogelijk om, tegen een kleine meerprijs, de Urail in de door jou gewenste afmeting te laten inkorten. Echter als wij deze service aanbieden kunnen de producten niet retour.

chroom          wit          zwart

De verschillende kleuren van het Urail-systeem van Paulmann

Stap 3, het aansluiten en verbinden van uw Urail-systeem

Nadat je de kleur van je Urail-systeem hebt gekozen dien je de onderdelen te selecteren om het aansluiten en verbinden van het Urail-systeem samen te stellen. Paulmann heeft heel veel onderdelen die het mogelijk maken om je Urail-systeem aan te sluiten en te verbinden. Er zijn I-stukken, L-stukken, T-stukken, X-stukken, Flex-stukken, voeding, Gelenk, Mitte en ga zo maar door. Zoveel dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Gelukkig heeft Van den Heuvel Verlichting zijn personeel getraind en kan men je prima adviseren welke onderdelen je nodig hebt voor jouw lichtwens.

i     l          T          x

Voorbeelden van een I, L, T en X-stukken

Stap 4, kies je toebehoren om je Urail-systeem af te maken

Als laatste, en niet onbelangrijke stap, kies je toebehoren om je Urail-systeem af te maken. Zo zijn er in het Paulmann assortiment diverse Decosystemen opgenomen met verschillende kappen. Wil je het Urail-systeem verder aankleden met mooie glazen van bijvoorbeelde Bella-serie of Bounty serie van Masterlight dan kan dit ook. Ook deze service wordt alleen aangeboden in onze winkels. Ook bestaat de mogelijkheid om de armaturen van Paulmann, degene zonder ingebouwd LED, uit te rusten met de lichtbronnen van Philips Hue

Na alle stappen te hebben doorlopen zou het zomaar kunnen zijn dat jij droomhuiskamer er uitziet als onderstaande afbeelding. Aan Paulmann en Van den Heuvel Verlichting zal het in ieder geval niet liggen. Wij staan klaar in onze winkels in Cruquius, Heerlen, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht om je zo goed mogelijk te adviseren! Mocht je vragen hebben over de mogelijkheden van het Urail-systeem kun je ook een mail sturen naar [email protected].

 

woonkamer