Sorteren op:
Sorteren op:

Vloerlampen: in iedere verschijningsvorm een verrijking voor je huis

Vloerlampen zijn er verschillende soorten en maten. Klassieke of moderne vloerlampen, vloerlampen in het wit, zwart, nikkel, grijs of platina, je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het. Om inzicht te krijgen in het “vloerlampen bos” kun je categorie onderverdelen in een aantal subcategorieën. De belangrijkste subcategorieën voor de vloerlampen zijn: de uplighter, de leeslamp en de vloerlamp met kap.

De uplighter, de vloerlamp voor indirecte verlichting

Bij indirect licht maak je gebruik van de omgeving om een bepaalde ruimte te verlichten. De vloerlamp met uplight maakt in dit geval gebruik van het plafond als reflector. Het plafond weerkaatst het licht zo dat het licht komt op de plaats waar jij het accent wilt leggen. Vloerlampen zijn derhalve zeer geschikt als indirecte verlichting omdat de vloerlampen verplaatsbaar zijn.

De leeslamp, de vloerlamp om bij lezen

Dit lijkt een open deur maar de keuze voor de juiste leeslamp is zeer belangrijk. Juist om even alle zorgen en drukte achter je te laten is lezen in je luie stoel een moment van ontspanning. Het licht wat de vloerlamp je geeft dient zo ingesteld te zijn dat het licht op de juiste plek komt zodat je kunt lezen. De meeste vloerlampen die geschikt zijn als leeslamp hebben een flexibele arm. Dit kan als enkelvoudige leeslamp maar wij hebben ook veel vloerlampen met uplight die een flexibele leesarm hebben. Zo combineren we indirect licht met direct licht en kun je heerlijk ontspannen.

De vloerlamp met kap, een klassieker

De vraag naar vloerlampen met een kap blijft onverminderd hoog. Bij Van den Heuvel Verlichting kun je je hart ophalen. Zo hebben wij een zeer groot assortiment vloerlampen met een velvetkap. Deze decoratieve lampenseries met velvetkap worden geproduceerd door Masterlight.

Decoratieve vloerlampen, meer dan alleen verlichting

Uiteraard hebben wij ook decoratieve vloerlampen in onze collectie. Met name de trend van nu is lampen met rookglas. Bij Van den Heuvel Verlichting vindt je dan ook meerdere vloerlampen met glas. Ook de vloerlampen uit de Larino-serie van Masterlight zijn zeer decoratief. Het bladgoud of zilver wordt met de hand ingelegd in deze vloerlampen. Deze vloerlampen zijn niet alleen praktisch maar tevens een meubelstuk voor uw interieur!