Lichtadvies

Lichtplan maken

Verlichting is erg belangrijk in huis. In bijvoorbeeld de keuken is voldoende licht extra belangrijk: u wilt niet dat uw huisgemaakte appeltaart mislukt doordat u in het halfdonker het zoutvaatje pakt in plaats van de suiker. Daarnaast is verlichting niet alleen functioneel, maar het creëert ook extra sfeer. Een donkere hoek in de woonkamer geeft een ongezellig gevoel. Door voldoende verlichting aan te brengen en daarbij onderscheid te maken tussen functioneel en sfeerlicht, tilt u uw interieur naar een hoger niveau.

Bij Van den Heuvel Verlichting helpen we u graag met een passend lichtadvies voor bij u thuis. Als u net een nieuw huis heeft, kan het namelijk lastig zijn om te bedenken wat voor verlichting er moet komen. Kiest u voor een hanglamp of een plafondlamp? Zet u tegen die muur een vloerlamp of hangt u er een wandlamp? Welke stijl past bij uw interieur en bij uw huis? Al deze vragen kunnen wij voor u beantwoorden. Uiteraard hoeft u niet net een nieuw huis te hebben: ook als u al jaren in uw huis woont, maar uw interieur een make-over wilt geven, is het mogelijk om een lichtadvies te krijgen.

Wat houdt een lichtadvies in?

Voor een lichtadvies kunt u terecht in een van onze vijf winkels. U wordt geadviseerd door een van onze verlichtingsexperts. Het adviesgesprek duurt gemiddeld 1,5 uur voor alleen een woonkamer en 1,5 à 2 uur voor een gehele woning. Tijdens dit gesprek krijgt u advies over de plekken in huis waar u het beste verlichting toe kunt voegen, de soorten lampen die u het beste kunt gebruiken en welke stijl het beste bij uw interieur past. Ook worden er suggesties gedaan voor specifieke lampen die een goede match zijn met uw smaak en interieurstijl. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend: u kunt altijd zelf beslissen of u deze lampen al dan niet aanschaft.

Voor wie is een lichtadvies bedoeld?

Het lichtadvies is bedoeld voor mensen die net een nieuw huis hebben of mensen die hun interieur een make-over willen geven en daarbij advies willen over de verlichting. Daarbij is het van belang dat de lichtpunten al bestaan of in geval van een nieuwbouwwoning al vaststaan. Wij adviseren dus niet waar de lichtpunten geplaatst moeten worden. Als u advies wilt over waar de lichtpunten het beste geplaatst kunnen worden, kunt u zich het beste wenden tot een aannemer of architect. Het lichtadvies kan gemaakt worden voor een specifieke ruimte zoals de woonkamer, of voor het gehele huis.

Wilt u lichtadvies?

Lichtplan makenAangezien wij graag de tijd nemen voor een passend advies en voor het beantwoorden van al uw vragen, verzoeken wij u een afspraak te maken met voorkeur op maandag t/m vrijdag zodat we in alle rust u van de juiste adviezen kunnen voorzien. Dit kan door telefonisch of per mail contact op te nemen met het dichtstbijzijnde filiaal. Zie hieronder de contactgegevens van onze filialen.

Het is fijn als u van tevoren alvast nadenkt over uw wensen en voorkeuren. Op die manier kunnen we direct starten met het advies en kunnen we de tijd extra goed benutten. Als u dat leuk vindt, kunt u bijvoorbeeld een moodboard maken. Op die manier krijgen we een goede indruk van wat u mooi vindt. Uiteraard is dit niet verplicht.

Als u een plattegrond van uw huis heeft, is het handig om deze mee te nemen. Tip: in geval van een koopwoning staat er in de meeste gevallen een plattegrond op Funda. Deze kunt u printen en meenemen of van tevoren naar ons mailen. Als u geen plattegrond van uw huis heeft, is het handig als u wat foto’s van de binnenkant van uw woning meeneemt of mailt naar ons.