Buitenverlichting, voor de meest sfeervolle buitenavonden

Tover je tuin, balkon of patio om tot een sfeervolle oase van rust. Doormiddel van het toevoegen van buitenverlichting creëert u een knusse en gezellige sfeer buiten en om uw huis. Buitenverlichting is niet alleen sfeervol maar zorgt ook voor een zekere veiligheid. Met de juiste buitenverlichting kunt u ongenodigde gasten (inbrekers) afschrikken.

Soorten buitenverlichting

Natuurlijk is buitenverlichting er in diverse stijlen, soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit wandlampen, sokkels of staande lampen, schijnwerpers, lightstrips en prikspots. Buitenverlichting beschikt ook over diverse extra opties. Zoals een bewegingssensor of een lichtsensor. Hierbij zal de verlichting inschakelen wanneer de zon ondergaat en weer uit gaan als de zon opkomt. Dit alles valt onder de traditionele buitenverlichting.

   

Smart buitenverlichting

Vrij nieuw is de smart buitenverlichting van Philips Hue. Dit biedt vele mogelijkheden qua aansturing, instellingen en kleuren. Deze kunt u namelijk bedienen met een app, afstandsbediening of bewegingssensor. Daarnaast kunt u schema's instellen en kiezen voor verschillende wittinten of miljoenen kleuren. Meer informatie over smart buitenverlichting vindt u hier. Bekijk hier alle smart buitenverlichting.

 

Veiligheid voorop

Ook voor de veiligheid rondom uw woning is buitenverlichting van belang. Wanneer u bijvoorbeeld niet thuis bent kunt u ongenodigde gasten toch het idee geven dat u er bent. Daarnaast schrikt verlichting inbrekers ook af. Maar ook als u laat thuis komt is het wel zo fijn als de voordeur goed verlicht is.

Er zijn verschillende oplossingen om de veiligheid te verbeteren:

  • Buitenlamp met bewegingssensor: Binnen onze collectie bieden wij verschillende lampen aan met bewegingssensor. Zodra er beweging gedetecteerd wordt gaat de lamp aan en ook daarna vanzelf weer uit. Zo brand de lamp niet onnodig de hele tijd en schrikt het ongenodigde gasten af.
  • Buitenlamp met lichtsensor: Binnen deze categorie vindt u lampen welke aan gaan zodra het gaat schemeren en weer uit gaan wanneer de zon opkomt. Hierbij krijgt met het idee dat u altijd thuis bent.
  • Slimme verlichting (smart verlichting): Met onze Philips Hue slimme verlichting kunt u met uw smartphone of tablet uw lampen zo instellen dat deze op een gewenst tijdstip aan gaan en ook weer op een gewenst tijdstip uit. Of bijvoorbeeld bij zonsondergang en zonsopgang. Ook is het toevoegen van een bewegingssensor mogelijk. Tot slot kunt u tijdens uw vakantie elders thuis de lampen instellen.

 

Welke lampen zijn geschikt voor buiten?

Buitenverlichting beschikt over een hogere IP-waarde dan binnenverlichting. Hoe hoger de IP-waarde hoe meer geschikt voor buiten. Zo is de minimale waarde voor buitenverlichting en badkamerverlichting IP-44. Veel lampen voor buiten hebben een IP-54 waarde. Meer over IP-waarden? Lees onze uitgebreide blog: 'IP-waarden uitgelegd'. Daarnaast wordt er gekeken naar welke materialen er geschikt zijn voor buiten. Zo zijn aluminium en staal zeer geschikt voor buiten. Hout kan daarentegen ook maar zal veel eerder verkleuren.

 

Aansluiten buitenverlichting

Het aansluiten van uw buitenverlichting zou u zelf kunnen doen. Wel raden we aan, mocht u niet voldoende kennis hebben om hiervoor een elektricien in de arm te nemen. De meeste buitenverlichting wordt direct aangesloten op het lichtnet, 230 Volt. Echter heeft Philips Hue ook een outdoor collectie welke op laagspanning werkt. Hiervoor kunt u de buitenverlichting gewoon aansluiten middels een stekker. Meer weten over het verschil tussen Philips Hue netspanning en laagspanning? Neem dan hier een kijkje.

 

Veelgestelde vragen over buitenverlichting

Zijn alle buitenlampen waterdicht?

Niet alle buitenverlichting is geheel waterdicht. Dit is afhankelijk van de IP-waarde. IP-44 waarde is spatwaterdicht. Een IP-64 waarde is waterdicht. Hoe hoger de IP waarde hoe beter bestand tegen weersinvloeden. Meer weten over IP-waarden? Lees onze blog: IP-waarden uigelegd.

Hoe kan ik mijn buitenverlichting bedienen?

Het bedienen van uw buitenverlichting kan op verschillende manieren en mogelijkheden.

  • Aan- en uitschakelaar. Hiermee kunt u zelf het licht aan doen en weer uit doen.
  • Tijdschakelaar: Met een tijdschakelaar kunt u zelf instellen om welke tijd de lamp aan gaat of uit gaat.
  • Lichtsensor of dag- en nachtsensor: Met deze sensoren zal de lamp bij zonsondergang of schemering aangaan en automatisch weer uitschakelen wanneer de zon weer op komt.
  • Bewegingssensor: Ook zijn er beweging sensoren die ervoor zorgen dat wanneer er beweging gedetecteerd wordt de lamp automatisch aan gaat en daarna vanzelf weer uit.
  • Smart verlichting: Met slimme of smart verlichting kunt u uw lampen aanturen middels een app op uw smartphone of tablet of deze koppelen met een afstandsbediening. In de app kunt u ook verschillende thema’s, schema’s en kleuren instellen. Bekijk hier alle mogelijkheden van smart verlichting.
Welke soorten buitenverlichting zijn er?

Binnen ons assortiment hebben we een mooie collectie aan diverse soorten buitenverlichting. Deze zijn onder te verdelen in:

Binnen deze categorieën vind u verschillende maten en kleuren. Daarnaast beschikken sommige artikelen over en sensor.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter