Antieke lampen, ouderwets of juist een nieuwerwetse sfeerbeleving?

Onze medewerkers krijgen vaak de vraag: “heeft u ook antieke verlichting?”. Bij antieke lampen gaan de gedachten al gauw uit naar lampen waar de stof en spinnenraggen opzitten. Als men op zoek is naar antieke lampen bedoelt men vaak een lamp met een klassieke uitstraling. Lampen met een antieke en klassieke uitstraling hebben wij zeker in onze collectie!

Over antieke lampen gesproken: Kroonluchters

Als je aan antieke verlichting denkt, denk je aan kroonluchters. In onze collectie hebben we twee series opgenomen die voldoen aan de vraag: ‘hebben jullie ook een antieke lamp?’ De twee series zijn: de Curlie en de Moskow serie. Deze twee series zijn van onze leverancier Masterlight en worden nog ouderwets met de hand gemaakt. Het zwart/goud op de Curlie-serie wordt zelfs met de hand gepatineerd, als dat geen klassieke manier van productie is weten wij het ook niet meer. Met name in een vide komt deze antieke verlichting goed tot zijn recht.

Brons is de kleur voor antieke lampen

De meeste armaturen worden op dit moment in de kleuren nikkel, zwart en wit uitgevoerd. Dit zijn de kleuren waar de stylisten op dit moment van houden voor een modern interieur. Echter Van den Heuvel verlichting heeft er bewust voor gekozen om de mensen, die van een klassiek interieur houden, te kunnen bedienen. Een belangrijke keuze daarin is om ook de kleur brons aan te bieden bij diverse soorten verlichting. Antiek brons geeft namelijk een warme sfeer. Met name onze leverancier Knapstein is gespecialiseerd in dit type verlichting met een antieke uitstraling. Ook hier geldt dat de antieke verlichting met de hand wordt gemonteerd in de fabriek in Duitsland. In deze collectie combineert men ook antieke lampen met de modernste technieken.

Antiek lampen: van halogeen naar LED

Mensen met een antieke lamp moeten een keer de oude halogeen lampen vervangen door de nieuwste technologie voor lampen. Aangezien halogeen inmiddels niet meer geproduceerd wordt, moet men over op een LED lamp. In samenwerking met Philips hebben wij lichtbronnen in het LED die dezelfde uitstraling hebben als de klassieke halogeen lichtbronnen die in de antieke lamp zitten. Kijk op de website onder het kopje lichtbronnen naar de mogelijkheden of laat u adviseren in één van onze winkels zodat uw antieke lampen nog steeds dezelfde sfeer uitstralen als in de 20e eeuw.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter