Hoe installeer ik de slimme verlichting van Philips Hue?

Een handleiding voor het installeren van Philips Hue

 

Het installeren van de slimme verlichting van Philips Hue is niet ingewikkeld. In deze blog leggen we uit hoe u in een paar minuten tijd uw Philips Hue lampen kunt installeren.

 

Philips Hue installeren via Bluetooth of met een Bridge

 

Philips Hue installeren

Als eerste is het belangrijk om te bepalen op welke manier u de Philips Hue lampen wilt installeren. Dit kan met een Bridge, maar dat is niet noodzakelijk. U kunt de lichtbronnen uit de Philips Hue Bluetooth serie ook bedienen middels bluetooth. U hoeft dan alleen de lamp erin te draaien, daarna is de lamp klaar voor gebruik. U kunt de lamp dan bedienen met een afstandsbediening of via de Philips Hue app. Het nadeel van werken met bluetooth is dat niet alle Philips Hue lampen bluetooth ondersteunen, dat u maximaal tien lampen in huis op deze manier kunt bedienen en dat u niet van een grote afstand de lampen aan of uit kunt doen. Wilt u deze nadelen niet, dan zult u ervoor moeten kiezen om de lampen te koppelen aan een Bridge. 

 

Philips Hue Bridge installeren

 

Philips Hue Bridge installeren

Als u de lamp wilt installeren met een Bridge, komt er iets meer bij kijken. Als u voor het eerst Philips Hue lampen wilt gebruiken, is het handig om een starterspakket te kopen. Daarin zitten een aantal Philips Hue lampen, een afstandsbediening en een Bridge. Deze Bridge sluit u aan op de netstroom door de meegeleverde voedingskabel zowel in de Bridge als in het stopcontact te steken. Daarna verbindt u de bridge met uw router door het ene uiteinde van de meegeleverde ethernetkabel in de LAN-poort van uw router te stoppen en het andere uiteinde in de LAN-poort van uw Philips Hue Bridge te stoppen. Als de Bridge correct aangesloten is, zullen alle drie de lampjes op de bridge blauw gaan branden.

 

Plug & play

 

Philips Hue installeren

Vervolgens kunt u de Philips Hue lichtbron in de lamp draaien. Daarna kunt u de Philips Hue app downloaden in de App Store (als u een iPhone heeft) of de Play Store (als u een Android toestel heeft). Als u de app geïnstalleerd heeft, kunt u de instructies volgen die in de app staan aangegeven. Hierbij is het belangrijk dat uw mobiele telefoon verbonden is met hetzelfde netwerk als de Bridge. Nadat u het stappenplan doorlopen heeft, kunt u genieten van uw nieuwe slimme Philips Hue verlichting.

 

Shop de Philips Hue collectie bij Van den Heuvel Verlichting

 

Bij Van den Heuvel Verlichting hebben wij een ruim assortiment aan Philips Hue verlichting, waaronder Philips Hue Bluetooth lampen, Philips Hue starterspakketten, Philips Hue armaturen en Philips Hue buitenverlichting.

Bekijk de Philips Hue collectie

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter