Keuken verlichting

Sorteren op:
Sorteren op:

Keukenverlichting, een belangrijke keuze

Keukenverlichting is vaak de sluitpost van de begroting bij de aanschaf van een nieuwe keuken terwijl een goede keukenverlichting met het juiste licht essentieel is voor een sfeervolle keuken. De verkeerde lichtkleur van keukenverlichting kan ervoor zorgen dat je lekkere biefstukje eruit ziet als een grijs oud stuk vlees. Keukenverlichting is een breed begrip voor verlichting die gebruikt wordt in de keuken. Keukenverlichting kan het beste onderverdeeld worden in basisverlichting en designverlichting.

Basisverlichting; keukenverlichting waar je niet buiten kunt

Zoals het woord al zegt, kan je keuken niet zonder dit type verlichting. De categorie keukenlampen is weer te verdelen in een viertal subcategorieën: 

Inbouwspots: deze worden ingebouwd bij het zetten van de keuken. De keuze voor de kleur, zaagmaat en soort lichtbron van deze inbouwspots is essentieel. Laat je daarom goed adviseren;

Opbouwspots: met deze keukenverlichting kun je licht daar richten waar het licht benodigd is. De meeste opbouwspots zijn namelijk flexibel en zijn daarmee zeer geschikt als keukenverlichting;

Plafondlampen: plafondlampen zijn uitermate geschikt als keukenverlichting. Doordat de meeste armaturen ook te dimmen zijn, heb je altijd het juiste licht en sfeer;

Design verlichting; keuken om in te leven

Tegenwoordig is de keuken er niet alleen maar om in te koken, maar vooral om in te leven. Om je kookeiland of je eetkamer mooi te verlichten, kiezen veel mensen voor een lamp met glasplaat als keukenlamp. Als voorbeeld kan genoemd worden de Vigo-serie van Masterlight. Deze hanglamp is nu verkrijgbaar met de dim to warm functie waardoor deze keuken verlichting in te stellen is van warm naar koud licht. 

Wanneer je in de keuken ook je eetkamertafel hebt staan, zijn er legio mogelijkheden om je tafel te verlichten. Wil je een stoere uitstraling van je keuken, denk dan eens aan een hanglamp van Ztahl by Dijkos als keukenverlichting. Bijvoorbeeld de hanglamp Tortona geeft een stoere uitstraling aan je keuken. 

Zoals je kunt lezen, zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor basis keukenverlichting en design keukenverlichting bij Van den Heuvel. Kijk snel bij keukenverlichting voor de mogelijkheden!