Kantoorverlichting

Sorteren op:
Sorteren op:

Kantoorverlichting is extra belangrijk. Of u nu in een bedrijfspand uw kantoor heeft of in een slaapkamer in uw eigen woning een thuiskantoor heeft, goede kantoorverlichting is de basis voor uw kantoor. De juiste kantoorverlichting zorgt voor een verbeterde concentratie en het ontlast uw ogen die toch veelal het grootste gedeelte van de dag naar een scherm kijken. Als er niet voldoende licht in uw kantoor is, kan dit voor vermoeide ogen zorgen. Ook heeft verlichting invloed op uw bioritme. Voldoende verlichting op donkere herfst- en winterdagen zorgt voor een alert en wakker gevoel. Daarom is het van belang om extra aandacht te besteden aan de verlichting in uw kantoor. 

Waar moet kantoorverlichting aan voldoen?

De kleurtemperatuur van het licht wordt aangegeven in het aantal Kelvin. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht is. Dit wordt ervaren als gezellig licht. Een lamp met een hoog aantal Kelvin is veel witter van kleur. Dat is meer geschikt als concentratie vereist is. In een kantoor ligt de ideale kleurtemperatuur tussen de 3000 en 4000 Kelvin. Deze kleurtemperatuur zorgt voor een optimale concentratie, waardoor u het beste kunt presteren op werk. Als u kiest voor smart verlichting kunt u zelf het gewenste aantal Kelvin instellen. Ideaal als u thuiswerkt: als u aan het werk bent kunt u voor een hoog aantal Kelvin kiezen en op vrije dagen kunt u de lamp instellen op een laag aantal Kelvin. Zo zit u nooit vast aan één bepaalde kleurtemperatuur. 

Het is ook goed om rekening te houden met de leeftijd van de gebruiker(s) van het kantoor. Hoe ouder iemand is, hoe meer licht deze persoon nodig heeft om goed te kunnen werken. Daarnaast is het slim om voor LED kantoorverlichting te kiezen. Dit is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee. 

Advies over kantoorverlichting

Heeft u advies nodig over kantoorverlichting? Kom dan naar een van onze zes winkels. Daar kunnen we u het beste adviseren, aangezien ieder kantoor anders is en om andere verlichting vraagt. Onze deskundige verlichtingsadviseurs helpen u graag.