Van den Heuvel Lichtadvies

Bij van den Heuvel werken in iedere winkel lichtadviseurs. Zij hebben tientallen jaren ervaring en zij kunnen een gericht lichtadvies geven voor jouw huis, tuin, bedrijf of kantoor. Wij geven een goed lichtadvies, waarbij wij altijd kijken naar de nieuwste ontwikkelingen, zoals op het gebied van LED Verlichting. Hieronder geven wij een beknopte uitleg over verschillende mogelijkheden, zoals de diverse lichtkleuren die er bestaan en wat waar geschikt voor is. Ook lichten wij alvast een tipje van de sluier op over de lichttypen en de fittingen die er verkrijgbaar zijn. Er is echter nog zoveel meer te vertellen, daarom nodigen wij u uit om eens langs te komen in één van onze showrooms. Daar kunnen we dan uitgebreider ingaan op uw vragen, met u meedenken en u deskundig adviseren.

Lichtkleuren

Tegenwoordig heb je lampen in allemaal verschillende “Lichtkleuren”. Deze lichtkleuren worden uitgedrukt in Kelvin. Iedere lichtkleur heeft weer een eigen functie. Hieronder een overzicht van de meest gangbare lichtkleuren en de hoeveelheid Kelvin die ze hebben.
1800kwarmwit Zonsopkomst, warm sfeervol kaarslicht
2700kwarmwit Flame gloeilamp, warm sfeervol licht
2700k tot 4000kwarmwit Uur na zonsopkomst, halogeen en TL 830
4000kHelderwit Fris en prettig licht om in te werken, TL 840
5000kDaglicht Gemiddeld overdag
5500kDaglicht Feller studio licht

Lichttypen

Tegenwoordig heb je lampen in allemaal verschillende “Lichttypen”.De meest moderne is de LED lamp, weliswaar wat duurder in de aanschaf, maar zeer zuinig in het gebruik. Zeker als je dit vergelijkt met de ouderwetse gloeilamp, die veel goedkoper is, maar meer energie kost. De Halogeenlamp geeft veel feller licht maar verbruikt meer energie omdat hij ook warmte afgeeft. Daarnaast zijn er nog de spaarlampen en de TL verlichting, de laatste wordt veel gebruikt in de keuken of in werkruimtes waar veel licht nodig is.
LED
Zuinig energieverbruik
Gaat heel lang mee
Spaarlamp
Energiezuinig
Gaat lang mee
Halogeen
Felle straal licht
geeft warmte af
TL verlichting
Veel licht
Geschikt voor werkplek
Gloeilamp
Goedkoop in aanschaf
Warm sfeerlicht

Fittingen

Tegenwoordig heb je lampen met allemaal verschillende Fittingen. Afhankelijk van het type lamp heb je grote en kleine fittingen, die je in de lamp moet draaien. Maar er zijn ook fittingen die in de lamp geplugged moet worden, zie hieronder alle verschillende fittingen en hun eigenschappen.
Fitting E27 Ook wel in de "grote" fitting genoemd. U bevestigd deze door rechtsom te draaien en haalt hem los door linksom te draaien.
Fitting E14 Ook wel de "kleine" fitting genoemd. U bevestigd deze door rechtsom te draaien en haalt hem los door linksom te draaien.
Fitting G4 Bijna altijd op 12 volt. Gebruik een doekje of handschoen als u hem vastpakt. Dit verhoogd de levensduur. Bevestigen door inpluggen en lostrekken.
Fitting G5 De G5 is een fitting voor TL buizen. Deze TL buizen zijn er in verschillende lengtes en verschillende wattages. Schuif hem horizontaal in de gleufjes en draai een kwartslag om hem te bevestigen. Het loskoppelen werkt net anderom.
Fitting G9 Ook wel de "kleine" fitting genoemd. U bevestigd deze door rechtsom te draaien en haalt hem los door linksom te draaien.
Fitting G13 De G13 is een fitting voor TL buizen (de pinnen zijn iets dikker dan de G5). Deze TL buizen zijn er in verschillende lengtes en verschillende wattages. Schuif hem horizontaal in de gleufjes en draai een kwartslag om hem te bevestigen. Het loskoppelen werkt net anderom.
Fitting GU10 De GU10 is geschikt voor hoog volt (230 V). De pinnetjes in de gaatjes pluggen en rechts omdraaien voor vast en loskoppelen links-om.
Fitting GR10Q De GR10Q is een TL verlichting met Elektronisch voorschakel apparaat (EVSA) vaak gebruikt bij badkamer verlichting. Vastklikken en lostrekken.
Fitting GX 5.3 Inklikken en naar rechts draaien om hem vast te zetten en naar links om weer los te koppelen. De GX5.3 is geschikt voor 230 V.
Fitting R7s De Rs7 wordt vaak gebruikt in kleinere armaturen zoals schilderij- of spiegellampen. Geschikt voor 220V. Verkrijgbaar in 78 mm of 118 mm. Aan 1 kant er inzetten induwen (veersysteem) en de andere kant in klikken.
Fitting MR16 MR 16 (was vroeger GU 5.3) een fitting die in spotjes wordt gebruikt. Voor laag volt (12 V). Inpluggen en vast duwen. Voor losmaken trekken.
Fitting GY 6.35 Deze laag volt (12 V) fitting gebruikt in kleine armaturen. De GY6.35 kun je bevestigen door in te pluggen en losmaken door er aan te trekken.
Fitting 2GX13 Een ronde TL verlichting vastklikken en lostrekken. De 2GX13 wordt vaak gebruikt in badkamer verlichting
Fitting AR111 De AR111 wordt gebruikt in laag volt (12 V) armaturen. Inpluggen en de plus en de min vastdraaien met behulp van schroefjes of stekker.
Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen!
Loading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt vandenHeuvelverlichting.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top