Steinhauer en Van den Heuvel Verlichting al ruim 80 jaar een perfecte combinatie

Zowel Van den Heuvel Verlichting als Steinhauer behoren tot de "oudjes" in de verlichtingsbranche. Waar Van den Heuvel Verlichting in 1925 het licht zag in het Rotterdamse zag Steinhauer het licht in 1933 in Amsterdam. De geboorte van een zoon was voor Steinhauer senior destijds de aanleiding om een eigen lampenmakerij te starten. Toen zijn vrouw zwanger was, zei hij: als het een jongetje wordt, begin ik voor mijzelf. Op 21 oktober 1933 zag Steinhauer junior het levenslicht en diezelfde dag begon de jonge vader een lampenmakerij in een kelder aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Na de oorlog verhuist het gezin naar Apeldoorn waar vader en zoon de zaak verder uitbouwen in de oude melkfabriek aan de Venkelstraat.

Van den Heuvel Verlichting, De Premium Steinhauer dealer

Eén van de speerpunten van de filosofie van Steinhauer is dat er altijd een dealer dicht bij in de buurt dient te zijn. Aangezien Van den Heuvel 6 lampenwinkels heeft door heel Nederland kon het bijna anders dan dat beide bedrijven elkaar zouden vinden.  Naast het voeren van de collectie van Steinhauer in de winkels en online organiseert Steinhauer eens in de zoveel tijd een opleidingsdag in de Steinhauer Academy. Hierbij worden de Van den Heuvel medewerkers getraind waarbij zij de kennis weer kunnen gebruiken bij de advisering van de klanten. Van den Heuvel Verlichting mag daarom met recht een premium Steinhauer dealer genoemd worden.

De Steinhauer collectie bij Van den Heuvel Verlichting

Van den Heuvel Verlichting voert een uitgebreid assortiment van Steinhauer producten in zijn collectie. Een aantal toppers van de collectie zijn:

De industriële look, De Bikkel serie en de Brooklyn serie

Met de Bikkel serie en de Brooklyn serie heeft Steinhauer twee series die voldoen aan iedereen die op zoek is naar een industriële look. Deze series wordt gekenmerkt door haar robuuste armaturen in combinatie met ruwe, geschuurde kleuren.

brook

De hanglamp met glas, de Lotus serie, de Reflexion serie en de Flère serie

Houdt u van glas dan komt u met de Lotus, Reflexion of Flere zeker aan uw trekken. Het decoratieve glas geeft sfeer aan ieder interieur.

De traditionele glasplaat, de Plato serie

Ook de traditionele glasplaat mag uiteraard niet ontbreken in de collectie, de Plato. Tegenwoordig is deze glasplaat echter wel uitgerust met de nieuwste dim to warm technologie waardoor de lamp is te stellen van koel naar warm licht.

plato

Uiteraard hebben we nog veel meer in de collectie van Steinhauer. Bekijk hier de series van Steinhauer.