Masterlight staat voor kwaliteitsverlichting van Nederlandse bodem

Masterlight (part of Eurolight BV) is een echt Nederlands bedrijf. Masterlight is gevestigd in Panningen, niet ver van onze winkels in Eindhoven en Heerlen vandaan. Masterlight ontwerpt en produceert zijn armaturen zelf. De designteams van Masterlight zijn elke dag bezig met het inspelen op nieuwe trends en toepassen van nieuwe technieken op zijn verlichting. Masterlight heeft dan ook een collectie geheel van deze tijd.

Het ontwerpteam van Masterlight

De designers van Masterlight werken vanuit het kantoor in Panningen. Door het maken van schetsen, welke ook te zien zijn bij de foto’s van veel series van Masterlight, werkt men toe naar een uniek ontwerp. Nadat de designers van Masterlight klaar zijn met hun werk, gaat het ontwerp naar de fabriek en wordt een prototype gemaakt. Dit prototype wordt gemaakt, getest en op de jaarlijkse huisshow gepresenteerd. Naar aanleiding van de reacties uit de markt wordt de serie wel of niet opgenomen in de collectie van Masterlight.

De gebruikte materialen van Masterlight

Om te blijven voldoen aan het hoge kwaliteitsniveau haalt Masterlight al zijn onderdelen voor zijn verlichting uit Nederland of een Europees land. Zo bestaan bijvoorbeeld de Masterlight hanglampen van de Lett II en III serie uit staal uit Nederland en uit mondgeblazen glas uit Italië.

De kwaliteit spat er vanaf! Dit komt ook doordat de eigenaar van Masterlight zelf naar Italië gaat om het glas uit te zoeken en pas na zijn goedkeuring wordt het glas in het assortiment opgenomen.

Productie en maatwerk van Masterlight

Masterlight verlichting wordt met de hand in elkaar gezet met de groots mogelijk zorg om de kwaliteit te waarborgen. Zo wordt bijvoorbeeld de Curlie-serie met de hand gepatineerd. Dit betekent dat elke lamp uniek is.

Doordat de lampen van Masterlight in de eigen fabriek worden gefabriceerd is het ook mogelijk om maatwerk te verkrijgen. Wilt u bijvoorbeeld een Masterlight hanglamp van 2 meter breed i.p.v. 1.80 cm dan is dit in veel gevallen mogelijk. Voor dit maatwerk kun u het beste even langsgaan in één van onze filialen. Onze mensen kunnen u goed informeren over de mogelijkheden en stemmen dit meteen af met de mensen bij Masterlight.

De nieuwste dim technologie by Masterlight

Zoals u misschien wel weet gaat de ontwikkeling met LED techniek heel snel. Deels gedwongen door maatregelen vanuit de overheid maar ook deels door de wensen en eisen van de consument. Masterlight loopt voorop met het integreren van de nieuwste dim to warm technologie in zijn verlichting. Masterlight heeft voor al veel armaturen deze technologie ingebouwd. Dim to warm betekent dat als u de lamp dimt het licht minder wordt maar ook de kleur warmer wordt. De lamp zal bij voluit branden een lichtkleur van 2700 Kelvin geven (warm licht) en bij de meest gedimde stand een lichtkleur geven van 2200 Kelvin (Flame).

De Masterlight lampen worden voor ons voornamelijk op bestelling geproduceerd waardoor de levertijd van deze producten rond de drie weken ligt. Maar zoals u kunt lezen ontvangt u dan wel een uniek product. Masterlight maakt zijn naam als kwaliteitsleverancier meer dan waard en deze unieke collectie presenteren wij daarom graag in onze winkels. Klik hier voor de series van Masterlight.