Het verlichten van uw (thuis) kantoor

Kantoorverlichting

 

Vaak wordt de verlichting van het (thuis)kantoor onderschat. Wanneer u lange tijd achter elkaar geconcentreerd aan het werk bent is het van belang dat de werkomgeving natuurlijk goed aansluit en u de ruimte geeft optimaal te presteren. Waar velen bezig zijn met het juiste bureau en een bijpassende stoel, wordt de verlichting vaak vergeten. Terwijl verlichting juist extra bijdraagt aan het comfort en welzijn. Maar hoe creëert u met de verlichting nu de juiste werksfeer? Waar moet u  precies op letten en wat is belangrijk? Wij vertellen u graag welke punten van belang zijn voor het aanschaffen van de juiste kantoorverlichting.

 

Hoeveel & welke verlichting?

 

Allereerst is het goed om de verlichting in kaart te brengen. Bekijk waar de huidige lichtpunten in de ruimte zich bevinden. Daglicht is een belangrijke factor bij een prettige werkomgeving. Helaas heeft niet elke ruimte de beschikking over voldoende daglicht. Daarom is het natuurlijk belangrijk te kijken hoeveel en waar u daglicht toetreding heeft in de ruimte. Ook spelen kleuren mee bij het verlichten van een ruimte. Zijn de wanden en meubels juist donker of licht en de grootte van de ruimte speelt hier ook een rol in. Tot slot is het handig te bekijken waar u nog extra licht zou willen toevoegen.

Naast hoeveel en waar u precies licht nodig heeft kunt u verlichting ook onderverdelen in verschillende functies. Daarbij komt de vraag op welke plaats heeft u welke verlichting nodig.

 

 
  • Basisverlichting

Deze verlichting is de basis van uw ruimte. Deze verlichting wordt vaak als eerste ingeschakeld wanneer u een ruimte betreed. Denk hierbij aan algemene verlichting, zoals bijvoorbeeld een plafondlamp of plafondspots die de ruimte goed verlicht.

 

 

 

 

 

 

  • Functionele verlichting

Onder functionele verlichting verstaan we de werkverlichting. Denk bijvoorbeeld aan gerichte werkverlichting in de vorm van een tafellamp of een gerichte spot. Hiermee kunt u specifieke gedeeltes verlichten om extra gemak te creëren tijdens uw werk.

 

 

 

 

  • Accentverlichting

Accentverlichting richt zich op de accenten in de werkkamer of ruimte. Hierbij kunt u denken aan schilderijverlichting of het uitlichten van een donkere hoek.

 

 

 

 

Het goed in kaart brengen waar u welke verlichting nodig heeft om de ruimte optimaal te verlichten is geen makkelijke taak. Wilt u graag een lichtplan laten opstellen? Dan kunnen wij u uiteraard helpen. Neem gerust contact op met één van onze winkels. Zij maken dan graag een afspraak met u op een gelegen tijdstip zodat ze u uitgebreid kunnen helpen.

Lichtsterkte & Lichttemperatuur

 

Wanneer u exact in kaart heeft gebracht welke verlichting u waar nodig heeft kunt u naar de volgende stap. Namelijk bekijken welke lichtsterkte u in een lamp nodig heeft en welke lichtkleur.

De lichtsterkte wordt uitgedrukt in Lux en/of Lumen. Lux is de hoeveelheid licht op een bepaald oppervlakte. Lux staat gelijk aan 1 Lumen per m². Er wordt voor een (thuis)kantoor 500 Lux per m² geadviseerd. Lumen staat voor de totale hoeveelheid licht dat een lichtbron uitstraalt. Hiermee kunt u natuurlijk berekenen hoeveel m² de ruimte is en hoeveel Lux u dan nodig heeft. Ook hier kunnen de winkels u uitstekend bij assisteren.

De lichttemperatuur draagt bij aan de juiste energie en concentratie tijdens het werken. Kelvin wordt gebruikt om de kleurtemperatuur van een lamp aan te geven. Warm licht (2700 Kelvin) heeft een lage kleurtemperatuur en wordt vaak gebruikt als sfeerlicht. Terwijl koel licht (5000 Kelvin) juist een hoge kleurtemperatuur heeft en uitstekend werk en leeslicht is. Zo zorgt daglicht voor een prettige energie en werksfeer. Echter heeft niet iedere ruimte voldoende daglicht toetreding. Daglicht staat gelijk aan 5000 tot 5500 Kelvin. Daarom is het van belang dat u een lamp uitzoekt met een hogere Kelvin waardoor u daglicht kunt nabootsen. Veel lampen beschikken tegenwoordig over een dim to warm functie. Hiermee kunt u een lamp dimmen van warm licht naar koel wit licht. Hiermee kunt u dus sfeer creëren maar ook geconcentreerd aan het werk gaan.

 

Stijl & mogelijkheden

 

Naast dat lampen beschikken over de juiste Lumen en Kelvin en de ruimte voorzien is van voldoende verlichting is het natuurlijk ook van belang dat de lampen passen bij uw interieur. Hiermee creëert u namelijk ook sfeer en dat is zeker van belang. Daarnaast beschikken lampen tegenwoordig steeds meer over verschillende mogelijkheden. Eerder hebben we de dim-to-warm technologie al benoemd. Maar wellicht is een smarthome systeem ook wat voor u. Hiermee kunt u de lampen aansturen met een app, afstandsbediening of spraak gestuurd. We vertellen hier meer over de smarthome systemen welke wij aanbieden.

 

Van den Heuvel adviseert

 

Voor u hebben we natuurlijk een mooie selectie gemaakt van (thuis)kantoorverlichting. Hierbij hebben we gekeken naar de lichtsterkte en lichtkleur van de lampen. In deze collectie hebben we een aantal favorieten die eruit schieten. Welke dit zijn en waarom lichten we uiteraard even toe:

 

Deze hanglamp is strak, modern en beschikt over oneindig veel mogelijkheden. Hue is een schitterend smarthome systeem waarmee u de lamp op meerdere mogelijkheden kunt bedienen. Daarnaast kunt u de lamp instellen in oneindig veel kleuren en wittinten. Maar het aller belangrijkste is dat de lamp een lichtsterkte heeft van 3000 Lumen en in gesteld kan worden in 2200 tot wel 6500 Kelvin (lichtkleur). Meer weten over de Ensis? Bekijk deze hier.

 

 

 

 

 

      

 

 

De Q series zijn ook lampen met veel mogelijkheden. Ook dit is weer een lamp welke smart aan te sturen is. Zowel met een afstandsbediening, smartphone of spraak gestuurd. Deze lamp is ook in te stellen in meerdere kleuren en wittinten. De lamp heeft een lichtsterkte van 4000 Lumen en de lichtkleur is in te stellen van 2700 Kelvin tot 5000 Kelvin. Op zoek naar een leuk rond model? Dan is de Q-vito iets voor u. Bekijk de Q-Vito serie hier.

 

 

Philips beschikt ook over een aantal mooie tafellampen welke ook passen in het smart home systeem. Met verschillende kleuren en wittinten. Ook deze tafellampen zijn te bedienen middels een app, afstandsbediening of spraak gestuurd. Deze tafellampen zijn mooi te richten op een muur of donkere hoek. In te stellen van 2000 Kelvin tot en met 65000 Kelvin. Waar de Hue Signe wat moderner en statischer is past de Iris juist in elk interieur. Deze is in verschillende trendy kleuren te verkrijgen. Bekijk de Signe, Iris en nog meer Hue tafellampen hier.

 

 


 

 

 

 

Op zoek naar een lamp zonder smart systeem? Dat kan natuurlijk ook. De Cinque Cicenza is hierbij een favoriet. Schitterend design en voorzien van de dim to warm technologie. In te stellen van 2000 tot 4000 Kelvin en een lichtsterkte van maar liefst 7000 Lumen. Deze zwarte eyecatcher staat prachtig op kantoor. Bekijk de Cicenza hier.

 

De Centris serie is een ultieme combinatie van plafondlamp en spots in één. Deze serie is ook van Philips Hue en dus heeft u hierbij weer oneindig veel mogelijkheden. Hierbij kunt u de spots in elke gewenste richting plaatsen en alle lampen apart van elkaar instellen. Bekijk de uitgebreide serie hier.

 

 

Natuurlijk zijn er ook vele andere mogelijkheden. Veel opbouwspots kunt u voorzien van smart lichtbronnen met een juiste lichtsterkte voor op kantoor. Ook is het leuk uw kantoor af te werken met een mooie lichtstrip voor extra sfeerverlichting. Wilt u meer weten over de juiste kantoorverlichting? Neem gerust contact op met een van onze winkels, dan helpen onze collega’s u graag verder. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter