De Prop Up Collection een unieke samenwerking tussen Ztahl by Dijkos en Rik van Mierlo

Ztahl by Dijkos en Rik van Mierlo: even voorstellen

Ztahl by Dijkos produceert met duurzaam roestvrij staal. Rvs is sterk, onderhoudsvrij en behoudt de kwaliteit. Dijkos maakt producten volledig van staa. Daarnaast kijkt Ztahl om zich heen en laat zich graag door anderen inspireren. Nieuwe ideeën worden vertaald naar concrete producten, met staal als hoofdingrediënt. Voor de Prop Up serie is Dijkos een samenwerking aangegaan met de ontwerpen Rik van Mierlo.

De ontwerpen van Rik van Mierlo verrassen door hun dynamische technische eenvoud. Geen minimalisme, maar een balans tussen vorm, functie en materiaalonderzoek. Met zijn ontwerpen probeert Rik de visuele taal van producten te herdefiniëren tot unieke objecten.

De functie van de lichtbron herontdekt

Normaal gesproken wordt de lichtbron (LED of gloeilamp) gebruikt om de armatuur te verlichten. De lichtbron is meestal verborgen en verdwijnt als een hulpmiddel om het armatuur interessanter te maken. Rik van Mierlo wilde dit principe veranderen en een armatuur ontwerpen om exclusief de LED-bol op te bouwen in plaats van andersom.

lichtbron

Prop-up betekent stoppen (iets) van vallen of uitglijden door er iets onder te plaatsen. De insteek van de Prop Up collectie is dan ook om de lichtbron letterlijk te ondersteunen. Het armatuur is in dit geval ook letterlijk ondergeschikt aan de lichtbron. 

De keuze van Van den Heuvel Verlichting

Van den Heuvel Verlichting heeft in overleg met Ztahl een deel van de Prop Up collectie opgenomen.

Hanglamp Prop Up 4lichts

De hanglamp is uitermate geschikt voor de woonkamer of boven de eetkamer. De hanglamp is 145 cm breed en is een pronkstuk boven iedere tafel.

Hanglamp Prop Up 1lichts

De 1lichts hanglamp is eigenlijk geschikt voor elke ruimte in uw huis. 

Vloerlamp Prop Up 

De vloerlamp is 150 cm hoog en is uitermate geschikt voor de huiskamer.

Wandlamp Prop Up

De wandlamp is geschikt voor uw huiskamer maar geeft ook een mooie uitstraling in uw hal of in het trapgat.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter