Philips Hue Perifo

Philips Hue Perifo railverlichting

 

Dé slimme railverlichting voor thuis!

Krijg volledige controle over je verlichting met Philips Hue. Combineer dit met het eerste slimme railsysteem ooit. Philips Hue Perifo ontwerp je professionele railverlichting gemakkelijk en snel bij je thuis. Met de oneindige mogelijkheden van Philips Hue en een railsysteem in één.

Binnen de nieuwe Philips Hue Perifo lijn vind u een prachtig minimalistisch ontwerp met maximale mogelijkheden. Hue Perifo heeft complete basissets welke u met één klik aanschaft en dus direct klaar bent. Wilt u dit basispakket uitbreiden of zelf alles samenstellen is dit ook mogelijk. Alle losse onderdelen van Hue Perifo zijn namelijk ook los te verkrijgen. Binnen Hue Perifo vind u opbouwspots, hanglampen, een lightbar en een gradiënt light strip (draaibaar).

Al deze lampen zijn eindeloos te combineren en gemakkelijk op de rails te klikken. Hue Perifo is niet alleen voor het plafond maar ook geschikt voor muurmontages. Hiervoor zijn ook speciale voedingen ontworpen. Creëer de mooiste lijnen aan uw plafond of muur en verlicht hiermee uw gehele ruimte. Door de vele mogelijkheden kan Philips Hue Perifo dus ook overal toegepast worden. Zowel in uw woonkamer, keuken, slaapkamer of thuiskantoor. 

 

Philips Hue Perifo; waar moet je beginnen?

 

Om het extra makkelijk te maken heeft Hue Perifo een aantal prachtige basissets samengesteld waarmee u vliegend van start kunt. Benieuwd naar deze basissets? Neem dan hier even een kijkje. Deze basissets kunt u uitbreiden door hier losse onderdelen of lampen aan toe te voegen. Bekijk hier alle losse onderdelen van Philips Hue Perifo. Liever uw hele railsysteem zelf samenstellen? Volg dan gemakkelijk de volgende stappen:

 

1. Kies uw voedingsunit.

Kies de voedingsunit op basis van waar u de railverlichting wilt bevestigen en vanuit waar u wilt starten.

 
Voor het plafond heeft u twee opties: Eindvoeding met één aansluitpunt of middenvoeding met twee aansluitpunten voor een rail.    Voor aan de muur heeft Heu Perifo een stopcontact aansluiting ontworpen. Deze is gemakkelijk in het stopcontact aan te sluiten.
 

 

2. Rails en verbindingstukken

Bepaal de afmetingen en vormen van uw railverlichting.

Kies vervolgens de lengte van uw rails.

0.5 meter - Dit is de kortste rail in de Perifo familie. Fijn als u korte bochten in uw systeem wilt maken. 1 meter - de gemiddelde lengte van een rail waarop voldoende lampen passen. 1.5 meter - Met de langste rail pakt u gemakkelijk rechte meters.

 

Kies uw verbindingsstukken/connectors.

   
Recht verbindingsstuk - om twee losse rail recht aan elkaar te verbinden.    Hoek connector - Om twee losse rail aan elkaar te verbinden in een hoek van 90 graden naar rechts of links te maken.   Let op - Voor een hoek naar rechts of links heeft u een andere hoekconnector nodig. Bekijk goed welke hoekconnector u nodig heeft.
 
3. Lampen

Kies welke lampen u op uw rails wilt plaatsen

Spots 

klik deze gemakkelijk op uw rails.

Hanglampen 

Gemakkelijk in hoogte te verstellen en door te draaien de breedte van de lichtbundel in te stellen.

Lichtbar 

Verlicht uw ruimte met diffuus, gekleurd licht. Perfect voor grotere ruimtes.

Gradient tube 

Welke in meerdere kleuren tegelijk is in te stellen en te draaien is in elke gewenste richting.

 

Na het volgen van bovenstaande stappen bent u klaar om uw huis te verlichten met Hue Perifo. Toch nog wat vragen? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen op het gebied van Philips Hue Perifo.

Philips Hue Perifo - Veelgestelde vragen

Hoeveel lampen worden ondersteund door één voedingsunit?

Dit is afhankelijk van welke soort lampen je kiest. Een voedingsunit kan tot 100 Watt leveren. Tel het vermogen van elke afzonderlijke lamp bij elkaar op. Zolang je onder de 100 Watt blijft zal de voedingsunit dit aankunnen. Bijvoorbeeld een spot heeft een vermogen van 5.3 Watt. 100 Watt : 5.5 Watt = 18.86. Dat betekend dat u 18 spots op één voeding zou kunnen aansluiten. 

Moet mijn voedingsunit boven de elektrische doos geïnstalleerd worden?

Het makkelijkste is de voeding direct aan te sluiten op uw aansluitpunt. Is dit niet mogelijk heeft Philips Heu Perifo een montage set (verlengkabel en afdekking) ontworpen. Hiermee kunt u gemakkelijk uw elektriciteitsdoos verlengen. Deze kunt u dan plaatsen op uw aansluiting en verlengen naar de voeding van uw rails. Bekijk hier de montage set.

Wat is de maximale lengte van een Hue Perifo Rail?

U kunt Perifo-rails combineren tot een totaal van 15 meter.

Wat is het verschil tussen interne en externe hoekconnectors?

Connectors ofwel verbindingstukken verbinden rails op zowel mechanische als elektrische wijze aan uw voeding of andere onderdelen. Alle Hue Perifo onderdelen hebben een positieve en een negatieve zijde. Deze positieve (plus) en negatieve (min) zijden moeten zo aangesloten worden dat dit doorloopt in de andere onderdelen. Zo dient de plus zijde aangesloten te worden op een plus zijde van de rail. Dit geldt ook voor de min zijde. Bekijk onderstaande afbeelding voor een duidelijk overzicht. Afhankelijk van de plaatsing van uw voedingsunit kunt u bepalen welke hoekconnector u nodig heeft. 

Hoe plaats of verplaats ik Hue Perifo lampen op de rail?

Perifo lampen kunt u gemakkelijk op de rails klikken. Zodra u de lamp op uw rail heeft geklikt kunt u deze in de rails verschuiven. 

Welke vormen kan ik maken met het Philips Hue Perifo systeem?

Met Hue Perifo kunt u een rechte lijn, L-vorm of shape of een U-vorm of shape. Dit kunt u zowel op het plafond al de muur bevestigen. Het enige wat verschilt is hierbij de voeding.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter