Nieuw: prachtige plafondventilatoren van Elstead

Tips voor het kiezen van de juiste plafondventilator

 

De zomer staat voor de deur en u bent op zoek naar verkoeling voor in huis. Goed nieuws! We hebben namelijk zojuist prachtige plafondventilatoren van Elstead toegevoegd aan het assortiment. Deze ventilatoren zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens een lust voor het oog. In deze blog laten we u kennis maken met de collectie en laten we u zien welke ventilator het beste bij u past. Het onderstaande stappenplan helpt u om tot de beste keuze te komen. 

 

Stap 1: Kies het aantal bladen van de plafondventilator

 

Plafondventilator met lamp

De collectie plafondventilatoren van Elstead bestaat uit ventilatoren met twee, drie of vijf bladen. Hoe meer bladen de ventilator heeft, des te beter wordt de luchtstroom verdeeld. Dus wilt u een optimaal verdeelde luchtstroom, dan kunt u het beste kiezen voor een model met vijf bladen. Dit is vooral van belang in een grotere ruimte, aangezien de luchtstroom dan voelbaar moet zijn in een groter gebied. Daarnaast speelt smaak natuurlijk ook een rol. Een ventilator met twee bladen oogt minder kolossaal dan een ventilator met vijf bladen, dus als u een ventilator wilt die niet zo opvalt en weinig ruimte in beslag neemt is dit een goede keuze voor u. Een ventilator met drie bladen is het meest gangbaar en daar is ook de meeste keus in. Het is een mooie middenweg tussen een ventilator met twee en een model met vijf bladen. 

 

Stap 2: Op welke plaats komt de ventilator?

 

Plafondventilator buiten

Daarnaast is het bij de keuze van een ventilator van belang om te bedenken waar u de ventilator wilt plaatsen. In een kleine ruimte zoals een kleine slaapkamer of een eetkamer, kunt u het beste een kleinere ventilator plaatsen. De Terna heeft een diameter van 38 cm en is daarmee de kleinste ventilator uit de serie, dus deze zal perfect staan in een kleine ruimte. In een grotere ruimte zoals de woonkamer komt een grote ventilator beter tot zijn recht. De Zeus is een voorbeeld van een van de grotere ventilatoren uit de collectie, deze heeft namelijk een diameter van 152 cm.

Daarnaast worden er andere eisen gesteld aan ventilatoren die in aanraking kunnen komen met water, zoals in de badkamer of buiten. Ons assortiment plafondventilatoren bevat ventilatoren met een IP-waarde van 23 en 44. IP23 staat voor regenwaterdicht, dus ventilatoren met deze IP-waarde zijn geschikt voor buiten. IP44 staat voor spatwaterdicht, dus deze ventilatoren zijn geschikt voor in de badkamer. Er is dus voor iedere ruimte in en om uw huis een passende plafondventilator.

 

Stap 3: Kies de stijl van de ventilator

 

Plafondventilator Terna

Ten slotte is de stijl van de ventilator ook een belangrijk element. U wilt natuurlijk een ventilator die past bij de stijl van de rest van uw huis. De collectie plafondventilatoren van Elstead bestaat uit moderne, industriële en neutrale ventilatoren. De Ahrendale is een voorbeeld van een industriële plafondventilator. Deze ventilator is uitgevoerd in een stoere ijzerkleur en is afgewerkt met gaas. De Phree heeft een hedendaagse vormgeving en zal goed tot zijn recht komen in een modern interieur. De Eris is een voorbeeld van een neutrale ventilator die geen uitgesproken stijl heeft. Deze ventilator zal in ieder interieur mooi staan.

De Terna is ook nog het benoemen waard. De vorm van deze ventilator is geïnspireerd op een speelgoed windmolentje, waardoor de ventilator een speels uiterlijk heeft. Deze ventilator heeft kleine onopvallende bladen. Als u een originele plafondventilator zoekt met een bijzonder uiterlijk, dan is de Terna een goede keuze.

 

Ruime keuze aan plafondventilatoren

 

Er is dus een ruime keuze aan plafondventilatoren. Hopelijk heeft deze blog u geholpen om de juiste keuze te maken voor een geschikte plafondventilator. Heeft u nog extra advies nodig? Kom naar een van onze winkels voor advies van ons deskundige personeel. 

Bekijk de plafondventilatoren van Elstead

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter