Nieuw bij Van den Heuvel Verlichting: Hue Bluetooth

Philips Hue is jouw slimme verlichtingssysteem waarmee je oneindig veel meer kunt doen met je verlichting in en om je huis! Hue maakt je huis mooier, gezelliger, sfeervoller of veiliger. Kies uit 16 miljoen kleuren of 50.000 wittinten om te toveren met licht. Of gebruik de vooraf ingestelde lichtscènes om de sfeer te bepalen of in te spelen op je dagelijkse routines. Je bepaalt bovendien zelf of je veel of weinig licht nodig hebt en hoe je jouw slimme lampen bedient, met de app, ingestelde timers of je stem. Start met één enkele slimme Hue lamp, of meerdere, en creëer sfeer via Bluetooth besturing. Wil je de ultieme Hue slimme verlichtingservaring? Sluit dan de Hue bridge aan op je slimme lampen om te genieten van alle voordelen. 

Van den Heuvel Verlichting heeft er voor gekozen niet alleen Philips Hue dealer te zijn maar ook een adviseur. Al onze medewerkers hebben een training gevolgd en een certificaat ontvangen, zodat zij als Philips Hue expert door het leven mogen gaan. Dit betekent dat u in onze vestigingen (Van den Heuvel Verlichting Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Heerlen, Eindhoven en Cruquius) een goed advies kunt vragen over het gebruik van Philips Hue producten. Daarnaast hebben wij er voor gekozen de gehele Philips Hue collectie te presenteren in de winkels zodat u alle producten ook in het "echt" kunt zien en eventueel uitleg kunt krijgen over de werking van de producten, de app en de bridge. 

Naast dat een aantal "oude Hue" nu uitgerust zijn met Bluetooth zijn er een aantal nieuwe nieuwe series gereleased: 

De Argenta opbouwspot met een éénlichts, tweelichts, drielichts, en vierlicht variant, uitgevoerd in het wit en aluminium. De spot is uitgevoerd met Hue White en color ambiance spotjes.

argenta

De Fugato opbouwspot met een éénlichts, tweelichts, drielichts, en vierlicht variant, uitgevoerd in het wit en zwart. De spot is uitgevoerd met Hue White en color ambiance spotjes.

fugato

De Centura inbouwspot uitgevoerd in het wit en aluminium en is verkrijgbaar in een ronde en vierkante variant.

centura

Sinds de release begin september merken wij dat er nog wel wat vragen zijn omtrent de bluetooth variant van Hue. Hieronder zijn de belangrijkste vragen en antwoorden opgesomd. Mocht u nog meer vragen hebben dan kunt u uiteraard even contact opnemen met of even langsgaan bij één van de filialen.

Vragen en antwoorden

 

Wat is Philips Hue met Bluetooth?

Door de Bluetooth-functionaliteit toe te voegen aan de nieuwste Philips Hue lampen wordt het nog eenvoudiger om met Philips Hue aan de slag te gaan. Om volledige toegang te krijgen tot alle functies van het Philips Hue ecosysteem, kunnen gebruikers die beginnen met Bluetooth-compatibele lampen makkelijk upgraden naar de Philips Hue bridge. 

Wat is er nodig om Philips Hue met Bluetooth te gebruiken?

Er is een smartphone of tablet, met iOS 11 of Android 7 of hoger, nodig om de specifieke Philips Hue Bluetooth app te installeren. Het apparaat moet gebruik maken van Bluetooth Low Energy (BLE) versie 4.0 en hoger, maar een Wi-Fi of dataverbinding is niet vereist. 

Kan men oude producten updaten/inruilen/herstellen om Bluetooth te gebruiken?

Het is niet nodig om producten die al gebruik maken van een Philips Hue bridge te vervangen omdat ze al optimaal gebruik maken van het Philips Hue ecosysteem.

Is de Philips Hue bridge nu overbodig? Wat is het voordeel van de bridge?

De Philips Hue bridge is nog steeds het hart van het systeem. De bridge stelt gebruikers in staat om alle functies en voordelen van Philips Hue optimaal te benutten. Om Philips Hue met Bluetooth te upgraden, is enkel de Philips Hue bridge nodig. Er komt een specifieke app om Philips Hue met Bluetooth te gebruiken. Als u wilt upgraden naar een systeem met bridge, moet u enkel overstappen op de Philips Hue bridge app. U kan eenvoudig al uw Hue lampen overplaatsen in de bridge app en genieten van alle extra voordelen.

Hoeveel lampen kunnen worden aangesloten op Philips Hue met Bluetooth?

Het aantal lampen dat u kan aansluiten en gelijktijdig kan bedienen, is afhankelijk van het apparaat en het besturingssysteem. Zoals bij alle Bluetooth-apparaten wordt de limiet bepaald door het apparaat dat wordt gebruikt en wat er al mee wordt aangestuurd. Hoe meer lampen met de Philips Hue met Bluetooth App worden aangestuurd, hoe meer vertraging er ontstaat. Wij raden aan om bij gebruik van meer dan 10 Philips Hue lampen, te upgraden naar een bridge. 

Kunnen de lampen worden verspreid over een huis (bijvoorbeeld, 1 in de slaapkamer, 1 in de keuken)?

Indoor Bluetooth heeft een bereik van ongeveer 10 meter, afhankelijk van de gebruikte smartphone/tablet en de indeling/muren van het huis. De lampen kunnen dus over verschillende kamers worden verspreid, maar kunnen enkel binnen dat bereik worden aangestuurd. 

Kunnen meerdere personen de Philips Hue met Bluetooth verlichting in hetzelfde huis regelen?

Ja, gasten of familieleden kunnen ook de Philips Hue Bluetooth app downloaden en de verlichting ontdekken. De verlichting kan tot 15 aansluitingen onthouden (inclusief Amazon Alexa en Google Home apparaten). De lampen worden alleen gedetecteerd in de eerste 30 minuten na een stroomcyclus, dus als u de verlichting uit- en weer aan hebt gedaan via de traditionele wandschakelaar of de stekker uit het stopcontact hebt getrokken. Scènes worden opgeslagen in uw app en zijn persoonlijk voor de specifieke gebruiker. Ze kunnen dus niet worden gedeeld. 

Kan een draadloze dimming kit/dimmer switch, die geen verbinding maakt met een Philips Hue bridge, gebruik maken van Philips Hue met Bluetooth?

Lampen die eerder werd verkocht met de draadloze dimming kit, zijn niet Bluetooth-compatibel en werken dus niet met de Bluetooth app. Elke nieuwe Philips Hue lamp met en zonder Bluetooth-functionaliteit kan ook worden bediend met de Hue dimmer switch.

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter