Alles over spots

Spots zijn handige lampen die modern en strak ogen. Met een spot kunt u ook iets uitlichten, zoals een kunstwerk of een foto. Er zijn verschillende soorten spots die u kunt gebruiken in uw huis. In deze blog laten we u zien welke soorten spots er zijn en welke u het beste in uw huis kunt gebruiken.

 

Inbouwspots

 

Inbouwspots

Als u op zoek bent naar een strakke afwerking van uw plafond, dan zijn inbouwspots de beste keuze. Inbouwspots hebben een minimalistische uitstraling, omdat de spots weinig ruimte innemen op uw plafond en dus niet zo in het oog springen. Daarnaast hebben inbouwspots als voordeel dat uw plafond glad afgewerkt blijft. Het nadeel van inbouwspots is dat u deze niet zomaar in elk plafond kunt installeren. Voor inbouwspots heeft u een verlaagd plafond nodig, waarin gaten gezaagd moeten worden waarin de inbouwspots passen. Mocht u dit niet hebben, dan zult u dit nog moeten doen of iemand in moeten huren die dit voor u kan doen. Hier gaat uiteraard redelijk wat tijd en kosten inzitten, dus u zult moeten overwegen of u dat ervoor over heeft. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn opbouwspots een goed alternatief.

Wij hebben verschillende inbouwspots in onze webshop. Als u een wit plafond heeft en wilt dat de spot opgaat in het plafond, dan is de witte spot Pélite een aanrader. Heeft u liever een vierkante spot? De Pélite is ook verkrijgbaar in een vierkante versie. Naast wit hebben we ook andere kleuren inbouwspots beschikbaar, zoals zwart, nikkel en chroom.

 

Opbouwspots

 

Opbouwspots

Opbouwspots hebben als voordeel dat ze eenvoudig te installeren zijn zonder meerwerk. In principe hangt u een opbouwspot op dezelfde manier op als een gewone lamp. Het andere voordeel van opbouwspots is dat er veel meer mogelijkheden zijn dan bij inbouwspots. Opbouwspots zijn in veel verschillende formaten, kleuren en vormen verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 1-lichts opbouwspot of zelfs een 6-lichts spot, terwijl u maar één lichtpunt nodig heeft. Daarnaast kunt u de meeste opbouwspots zowel aan het plafond als op de wand gebruiken. Opbouwspots zijn dus erg flexibel en er is altijd een opbouwspot te vinden die past bij uw stijl.

Als u een strakke en eenvoudige opbouwspot zoekt, is de spot Bounce een goede optie. Deze spot is niet alleen in zwart verkrijgbaar, maar ook in een gouden variant. Dit geeft een extra chic effect en maakt een echte eyecatcher van uw opbouwspot. De spot Berregas is een geschikte keuze als u op zoek bent naar een spot die net even anders is dan anders. De spots zijn namelijk gemaakt van donkergetint glas. De spot Gearwood is een industriële opbouwspot gemaakt van hout en metaal welke het goed zal doen in een stoer interieur.

 

Smart spots

 

Smart spots

Ten slotte hebben we ook nog slimme spots van Philips Hue. Deze zijn te bedienen met de Hue app of met de Hue Dimmer Switch. Er zijn zowel slimme opbouwspots als slimme inbouwspots. De spots uit de Hue White Ambiance serie hebben verschillende tinten wit licht, van warm (2200 Kelvin) tot koel licht (6500 Kelvin). Bij de spots uit de Hue White and Color Ambiance serie heeft u naast de verschillende wittinten ook nog eens de mogelijkheid om uit 16 miljoen kleuren te kiezen. Met de app of de afstandsbediening kunt u een lichtkleur kiezen, de spot dimmen of een lichtscène kiezen. Als u dus een spot zoekt die allerlei slimme mogelijkheden heeft of die meerdere kleuren kan weergeven, dan is een Philips Hue spot een goede keuze. Mocht u wel de voordelen willen van Philips Hue, maar heeft u uw oog al laten vallen op een andere spot of heeft u zelf al een spot in huis? Dan kunt u ervoor kiezen om een Philips Hue lichtbron te kopen. In de meeste gevallen gaat er een GU10-lichtbron in een spot. Wij verkopen GU10-lichtbronnen van Philips Hue uit zowel de White Ambiance serie als uit de White and Color Ambiance serie. Als u deze lichtbron in uw spot doet, heeft u alle voordelen van Philips Hue.

 

Ruime keuze aan spots

 

Er zijn dus vele mogelijkheden als het aankomt op spots. Met deze blog heeft u een indruk gekregen van de mogelijkheden en van de ruime keuze aan spots die wij aanbieden. Kom onze collectie spots bewonderen in een van onze winkels of bestel ze in onze webshop.

Bekijk onze collectie spots

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter